ŠILUTĖS HUGO ŠOJAUS MUZIEJUJE ATIDARYTA PARODA ,,SENOSIOS VAISTINĖS”

ŠILUTĖS HUGO ŠOJAUS MUZIEJUJE ATIDARYTA PARODA ,,SENOSIOS VAISTINĖS”

Balandžio 9 d. vykusios parodos ,,Senosios vaistinės” atidarymo metu parodos autorė Asta Bartkevičiūtė papasakojo apie senųjų vaistinių interjerą ir įdomiausius parodos eksponatus. Lankytojai pasitikti oficinoje, kur sergantieji ar jų artimieji pateikdavo gydytojų išrašytus receptus vaistininkui, įsigydavo vaistų bei kitų vaistinės prekių. XIX a. vaistinėje beveik visi parduodami vaistai buvo joje ir pagaminti. Tuometinis vaistininkas patikrindavo receptus ir jau pagamintus vaistus, rašydavo signatūras (receptų kopijas) ir patardavo ligoniui, kaip vaistus vartoti.

 

Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejaus farmacijos istorikas dr. Tauras Mekas pristatė vaistinių istorijos raidą, jų skirtumus Mažojoje ir Didžiojoje Lietuvoje, atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus bei dalinosi smagiomis istorijomis.  

 

Jeigu norite nusikelti prieš 100 ir daugiau metų ir išvysti, kaip tuo metu atrodė vaistinės; sužinoti, kodėl  parodoje kabo užrašas ,,Spiaudyti ant grindų draudžiama” ir kokius negalavimus gydydavo žmogaus taukais, kviečiame apsilankyti. Paroda veiks iki rugsėjo 9 d.

 

Parodos partneriai: Mažosios Lietuvos istorijos muziejus, Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejus, vaistininkas Gintaras Verbus.

Close Menu
Pakeisti dydį
Kontrastas