PARAMOS KONCERTAS VILKŲ KAMPO MUZIEJUI ATKURTI

PARAMOS KONCERTAS VILKŲ KAMPO MUZIEJUI ATKURTI

2024 m. sausio 26 d., 18 val. Švėkšnos tradicinių amatų centro salėje (Liepų a. 25A, Švėkšna) organizuojamas paramos koncertas, skirtas sudegusiam Vilkų Kampo muziejui (Šilutės r.) atkurti. Šių metų sausio 15 d. gaisras sunaikino daugiau nei 30 metų Mindaugo Nogaičio kurtą muziejų.

 

Mindaugas Nogaitis – kraštotyrininkas, Vilkų Kampo bandonijų ir armonikų muziejus įkūrėjas, pedagogas, režisierius, kolekcionierius. Daugiau nei prieš porą dešimtmečių įsigijęs kadaisę Majorams priklausiusią sodybą Vilkų Kampo kaime, šalia senkapio, vadinamo Kapų kalnu, ėmė plėsti savo rinkinį. Vilkų Kampo muziejuje buvo sutelkta įvairiausių senovinių muzikos instrumentų, Mažosios Lietuvos krašto relikvijų bei daugybės įvairių XVIII – XX a. eksponatų kolekcija. Muziejus privatus, kuriamas M. Nogaičio asmenine iniciatyva ir lėšomis. Vieta buvo tapusi itin mėgstama turistų iš visos Lietuvos ir užsienio, reprezentuojanti Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos pasienio gyvenimą.

 

Paramos koncertas organizuojamas siekiant finansiškai prisidėti prie Vilkų Kampo muziejaus atkūrimo ir išreikšti didelį palaikymą Mindaugui Nogaičiui. Koncertinę programą pristatys grupė „Atika“. Grupė „Atika“ susikūrė 1996 metais, dažnai keitėsi grupės sudėtis, nesikeitė tik grupės lyderis Darius Žvirblis, kurio dainos skamba ir šiandien. Apie savo kūrybą D. Žvirblis yra sakęs: „Į dainų tekstus sudedu savo patirtis, fantazijas ir liguistumus. Iš esmės, tai yra mano slapti dienoraščiai, kurių teoriškai niekam nerodyčiau, bet kadangi tai yra dainos, sakau: padainuokime kartu.“

 

Norintys skirti finansinę paramą Vilkų Kampo muziejaus atkūrimui laukiami koncerte!

 

Laikas: 2024-01-26, 18 val.

Vieta: Švėkšnos tradicinių amatų centro salė (Liepų a. 25A, Švėkšna).

Daugiau informacijos tel. 860784282.

 

Negalintys dalyvauti paramos koncerte, paramą gali pervesti į sąskaitą LT167300010030101099, Mindaugas Nogaitis.

 

Pranešimą parengė organizatoriai

Close Menu
Pakeisti dydį
Kontrastas